dijous, 20 de maig del 2010

Expressions catòliques (3): Això és un via crucis



El via crucis és el camí que, segons la interpretació que fa l'església catòlica dels evangelis, va fer Jesucrist carregat amb la creu, fins la seva mort i ressurrecció.

En el llenguatge popular ha esdevingut sinònim de putadeta. Sinònim de cursa d'obstacles de la qual no te'n pots sortir fàcilment. Presidida per la sovint aclaparadora llei de Murphy que afirma si alguna cosa pot sortir malament, sortirà malament... Una mena de gimkana.

Per poc que pugui, em quedo amb la cursa d'obstacles. Com a mínim no em sento condemnada per l'arbitrarietat de la mala llet de Javhè.

Si m'entreno, tinc possibilitats de sortir-me'n. De l'altre, del via crucis, no se'n salva ni Déu (o el seu fill, que en aquest cas ve a ser el mateix).

8 comentaris:

  1. hahahaha molt bo i de putadeta res, és eine grossen putaden, com dirien els alemanys :P

    ResponElimina
  2. Molt guai, la il·lustració. És d'exercicis espirituals lliures de pederàstia...

    En principi, perquè un ja no està segur de res, en aquest camp.

    Ara te'n fotràs, però tinc una companya de treball que és dels Neocatecumenals del Kiko Argüello. Ens portem bé i anem a dinar de tant en tant. Encara no m'ha convertit: si ho fes, aviso...

    Per si les mosques, al meu bloc ja em vaig declarar una mica pagà. Darrerament he tornat a veure l'"Àgora" d'Amenábar. El film encara podria ser més rodó, però és molt interessant.
    I l'actriu... mmmmmmm (i no ho dic només en el sentit eròtic).

    Res, que això de la religió -sovint tan tràgic-més val prendre-s'ho com un joc. Cultural, en principi.

    ResponElimina
  3. Tota la raó. El viacrucis ni en pintura!! La cursa d'obstacles, mira, encara t'ho pots passar bé i tot sortejant-los!

    ResponElimina
  4. Senyor, senyor, perquè carall ens has abandonat?

    ResponElimina
  5. Fa temps vaig escriure aquestes ratlles a Montserrat:
    Xiscles de joia de nens que juguen -Salvat per tots!- pel Viacrucis a fet i amagar. Casa és... un suplici monumental. Als innocents els faria berenar mel i mató, però han marxat les pageses. Enllà de la font estroncada del Portal lluen els frontals de les màquines de vending.

    ResponElimina
  6. veient l'estampa ampliada, descobreixo que en Jesús apenes si té una ombra de mugró. No ho havia llegit als textos canònics, però tenint en compte que és déu: perquè voldria tenir mugrons?

    ResponElimina
  7. És semblant a la clàssica pregunta: perquè tenen melic Adam i Eva? (En tots els quadres).

    ResponElimina
  8. i en canvi llueixen una inversemblant fulla de parra aguantada "miraculosament" sobre els òrgans sexuals respectius, Brian.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails