dissabte, 3 de juliol del 2010

Retalls d'estiu: el tròpic

Arriba l'estiu i sembla que amb la platja, el sol i les cervesetes a la terrasseta d'un bar, comenci unes mitges vacances, tot i seguir treballant. Així m'arriba l'ambient estiuenc. Sense saber com, he començat a recordar moments d'altres estius que he viscut, a l'estil del je me souviens de l'Allau, alhora inspirat en Joe Brainard. Recors desendreçats: llunyans i propers.

I m'he dit que, amb la calor que ens desfà el cervell, potser aquests records lleugers ens ajuden a fer-la més suportable.

Voilà le premier souvenir:




Recordo que el primer viatge transoceànic que vaig fer -són escassos, no us penseu que hagi viatjat tant-, vaig visitar la caribenya i francesa illa de Martinique. Recordo la pluja tropical sota un porxo d'una cabana que ens feia d'habitació d'hotel de luxe a la zona de Le Diamant. Un ruixat intens, de cinc minuts.

En acabat, el descobriment fefaent que la pluja no refrescava l'ambient, com a casa, sinó que simplement n'augmentava la xafogor.

3 comentaris:

  1. Eulàlia, no saps on et fiques; comences a estirar i...

    ResponElimina
  2. Recordaré la calorassa insofrible que està fent aquest cap de setmana, quan freguem els 30° a les 10 del matí. Coi, si la recordaré :(

    Disfruta de l'ambient estiuenc, Eulàlia.

    ResponElimina
  3. Ai, Eulàlia, m'has fet enyorar els meus viatges transoceànics...

    El darrer realment digne d'aquest nom va ser al Brasil, i només fa... 20 anys.

    De tota manera, l'any passat, al nord d'Islàndia, vaig tocar l'Àntic. Pas mal, tampoc.

    Ai, ai, ai... no pararíem mai de viatjar, si poguéssim.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails