Les biblioteques són un espai que conviden al recolliment i al silenci. A la introspecció. Ja ho va escriure l'Umberto Eco fa uns quants anys.
M'agrada venir-hi. I m'agrada passejar pels prestatges, badocant, mirant els lloms dels llibres. Parlar fluixet.
Hi estic en deute. Tinc molts records dels llibres que he agafat en préstec i he llegit assedegada. No podria confegir cap llista.
Avui, la biblioteca esdevé un inesperat refugi mentre se m'arregla l'avaria . Els ordinadors arrenglerats a la paret. A la meva vora la meva filla petita juga amb el poissonrouge, també en silenci. Ha après que aquí parlem "amb veu afònica".
M'aïllo i jugo, un cop més, amb les plantilles. Fa molts dies que li donava voltes i no m'acabava de decidir. Quan la connexió m'ho ha permès, he fet proves i provetes. Avui, em llanço a la piscina i a Riell estrenem plantilla. Una cosa més que puc agraïr a la biblioteca .
M'agrada com t'ha quedat. És molt agradable, fa de bon mirar.
ResponEliminaEulàlia,
ResponEliminaÉs curiós com han canviat les biblioteques que s'han convertit més en un espai de lleure molt complex amb la intenció de cridar els potencials lectors que sinó no hi anirien. L'estratègia la trobo bona.
Per cert, m'agrada el nou look. A veure si faig alguna cosa amb el meu com em vas comentar fa temps.
Enhorabona per la nova plantilla, m'agrada.
ResponEliminaTambé comparteixo amb tu aquest sensació de pau i recolliment que es respira en algunes biblioteques tan necessària pel dia a dia. És un lloc on m'hi trobo bé, tot i que ara fa setmanes que no hi vaig.
Tens raó, les biblioteques són refugis inesperats de la vida diària.
Espero que en Bosch no corri per aquí. Un dia li vaig dir que les dedicatòries no s'havien de respondre ni res. No és que(jo) no tingui principis, al contrari, a mi em passa com a Groucho Marx, en tinc tants i són tan meus, que me'ls passo pel folre. Gràcies!!!
ResponElimina[ah, i m'agrada el bricolatge aquest que has fet. Net i polit]
Una biblioteca és un espai amb una màgia especial on es xiuxiueja –com a les esglésies- Potser són els santuaris del coneixement:)
ResponEliminaM’agrada el nou disseny del blog, és diàfan i concís.
Salut.
Eulàlia,
ResponEliminaTrobo que la nova plantilla t'ha quedat molt elegant. Potser un pèl sòbria però, en tot cas, diferent...
Què faríem sense les biblioteques! Encara que darrerament hi trobo massa ordinadors...
ResponEliminaEl nou disseny està molt bé; molt elegant.
Salutacion!
Són racons màgics, a mi m'encantava perdre-hi hores i hores. T'ha quedat una plantilla molt maca.
ResponEliminaEstèticament, la cosa Riell fa molt més goig!
ResponEliminaD'altra banda (no l'ampla que tan necessites) puc dir que tinc la biblioteca que em mereixo: especialitzada en poesia i amb una discoteca de contemporània que no se la salta un torero!
M'agrada la nova cara de can Riell. De biblioteques, si no us fa res, ja en parlaré un altre dia, que avui "lliuro" ;-)
ResponEliminaOhhhh, Ferran! Quin error imperdonable no haver-te inclòs en la dedicatòria!!! Ara ja he fet tard... So Sorry :(
ResponEliminaEn disseny sóc bastant addicta al minimalisme, em sembla. Allò de "Less is more" o "keep it simple, stupid".
ResponEliminaAixí, Joan, que em parlis de sobrietat, em sembla un elogi.
A tots en general, fa bo de veure que us està agradant. Es tractava de rentar una mica la cara i modernitzar, sense ser trencador.
Pel que fa a les biblioteques... és cert que s'estan reinventant i sort que en tenim!
Felicitats! has sabut canviar sense canviar, bé, ja m'entens :)
ResponEliminaA mi m'agradarien les biblioteques si pogués llegir amb els peus al damunt de la taula, o asseguda cap per avall com és el meu costum. Uns triclinium no estarien de més. Normalment són incòmodíssimes les cadires que hi posen, potser per això procuro tenir prou assortiment a casa ;) I a més no em molesta gens el soroll ambiental per llegir, al contrari, m'ajuda a concentrar-me, llegeixo més a gust en una estació en hora punta, en un bar ple de música, gent, fum ... :D
Encara bo que te'ls deixen! :D petonets mu :D
He passat a veure el nou disseny i només he de dir que li veig un aspecte més "tècnic", que no minimalista (minimalista ho era més l'anterior, de fet). Però els canvis sempre duen són favorables.
ResponEliminaPer cert, MU, que en Bosch ha passat un moment i per tant ja sap de les contradiccions... però és clar: qui no s'hagi contradit en els darrers tres mesos potser és perquè porta tres mesos difunt.
Déu n'hi do les biblioteques que tenim, tot i que en dies importants d'exàmens algunes es queden petites. Crec que hi ha prou varietat i que tant petits com grans poden trobar-hi el seu espai.
ResponEliminaT'ha quedat molt bé el disseny. És molt agradable! :-)
ResponEliminaClidice, m'alegro que et sembli que he canviat sense canviar, perquè és just el que pretenia. :) Ara, tot i l'elogi que faig de la biblioteca (per raons òbvies ara mateix gràcies al servei que em donen) haig de dir que coincideixo amb tu en això de poder llegir i concentrar-me en qualsevol lloc i amb molt de soroll. Recordo haver estudiat exàmens amb la tele posada!
ResponEliminaLluís, la plantilla que havíem escollit abans duia per nom "minima", cosa que tan sols confirma la meva predilecció per les coses simples. Les plantilles actuals de blogger tendeixen a ser força més complicades que aquella mínima, però alhora tenen alguns avantatges, per això malgrat les meves reticències inicials al final he acabat "claudicant". He fet l'esforç de treure filigranes i imatges i deixar-la el més simple possible i alhora aconseguir un canvi en la continuïtat. L'aspecte et sembla més "tècnic"? No sé si acabo d'entendre el sentit que li dones en aquest context a la paraula "tècnic".
Albert, és cert que tenim -en alguns llocs, perquè no voldria ser centralista- biblioteques que no estan malament, però com tots els serveis públics, ens en caldrien més i millor dotades. Tu mateix apuntes una deficiència...
Gràcies, DooMMaster.
una biblioteca es la Catedral dels lletraferits. Tot és silenci i ordre.
ResponEliminaLa plantilla queda molt bé, sobria i elegant.
Ei, veig que darrerament t'has abonat al less is more, i et queda fantàstic! M'agrada la reforma del piset, molt acollidor i gens agobiant. Fins i tot queda ad hoc per al post d'avui, amb un aire bibliotecari que a mi personalment em fascina.
ResponEliminaM'agrada que hagis fet reformes i que hagis gosat personalitzar-la més. M'agrada en especial el nom del carrer i la seva base de marbre.
ResponEliminaDe les biblios, recordo amb un afecte especial la se St Just desvern perquè s'ubica en un edifici catalogat del segle XIX i modernista i perquè era tota nova i comptava amb un personal excel·lent: amable, comprensiu, rialler. I, curiosament, les butaques eren molt còmodes, ideals per llegir un diari enmig de la gentada. En canvi, per llegir un llibre, necessito un mínim de calma.
Eulàlia: O sigui que estudiaves amb la tele posada, eeehhhh? Ara sé el secret de tants excel·lents al batxillerat!!
No tots els "lletraferits" estimen el silenci de forma continuada, mira'ns a la Clidice i a mi, Francesc -en el suposit que siguem lletraferides ella i jo-. Tot i que en alguns moments en el món sorollós d'avui, s'agraeix un lloc , com les biblioteques, on el silenci -o un altre tipus de sons- estigui assegurat. N'hi ha d'altres, que no passen per un lloc reclòs, mira, per exemple, les passejades ceretanes del Lluís...
ResponEliminaLeb, tu que em mires amb bons ulls ;) M'alegro que t'agradi...
M'agrada tenir-te per aquí, Angelina. No sé si aquest era el meu secret de nena "repelent". Però el cas és que sí, estudiava amb la tele posada... o sigui que era una empollona una mica atípica. No sé si les reformes són "definitives". potser faig algun ajust més, però petit
Doncs força encertada la plantilla. T'ha quedat molt bé.
ResponEliminaA mi també m'agrada perdre'm per les biblioteques (tant les públiques com les particulars). Em fascina passejar per passadissos i prestatges mirant els lloms com dius tu. I encara et diria més... acostumo a passar la mà per la portada dels llibres tant de text com de lectura. No em preguntis per què.
Montse, no t'ho pregunto. :)
ResponEliminaAmb aquesta fascinació que demostrem tenir pel llibre com a "objecte" em pregunto què passarà amb els e-books. Jo em considero bastant "tecnològica" i en canvi encara no li veig els avantatges...
Tienen futuro las bibliotecas como las conocemos hoy? Con respecto al diseño del blog no me atrevo a opinar; me gusta este, pero el otro no me parecia mal.
ResponEliminaEulàlia,
ResponEliminaSuposo que ens hi anirem acostumant,a això del llibre electrònic, tot i que a mi ja sé que em costarà una mica.;)
Per una feina que faig per una editorial em toca llegir de manera digital i la veritat és que, ara per ara, aquesta manera de llegir no se'm fa gens atractiva. Ja veurem.
yo no m'acostumare mai
ResponEliminaPepe, las bibliotecas, como todo, sufrirana transformaciones. O son ahora lo que eran hace 15 años? Respectoa al blg si te guusta, ya está bien. A mi también me gustaba el otro, pero cambiar también está bien.
ResponEliminaMontse i Berta, Jo crec que ens hi acostumarem el dia que realment sigui millors i veiem avantatges respecte el llibre. L'acollida tèbia que han tingut vol dir que encara la cosa grinyola, que encara els falta perfeccionar-se. El dia que superin el llibre, llavors sí, el llibre ho tindrà fotut.