divendres, 30 de setembre del 2011

Els fantasmes de Julio Manrique

Fotografia notodo.com
Amb una història de teatre, Julio Manrique i el seu equip s'estrena al Romea. Ens presenta una història de metaliteratura teatral. En la seva primera obra no podia agafar millor símbol que el foc purificador i cremar el propi teatre Romea per parlar del món del teatre a través d'una comèdia.


Però Llum de Guàrdia (Ghost light) va més enllà. No és només un llenguatge fresc i còmic, no és tan sols una història de teatre sobre el teatre. No és tan sols una història de teatre que beu del llenguatge cinematogràfic com molts ja han dit. Manrique ens porta através de tot això a un altre tipus de reflexió més àmplia:  agafa els fantasmes (el de Xirgu, el de Clara) per parlar de cadascú de nosaltres. Ens parla del fracàs, de créixer, de viure, de patir i de superar-se. En definitiva ens parla de la vida.

I tot això en clau d'humor. Surts rient i surts amb imatges a la retina que, més enllà de teló abaixat, et retornen i et fan reflexionar.

Molt recomanable. 

8 comentaris:

  1. Julio Manrique és un crack.....intentarem veure-la

    ResponElimina
  2. Interessant la progressió de Manrique. Crec que és ja, a hores d'ara, el nº1 de la escena catalana. Hi ha gent molt bona, però convenia un canvi generacional.

    ResponElimina
  3. Ahir mateix la vaig anar a veure! Vaig sortir molt i molt satisfet! La vaig trobar molt bona, la veritat. I això que darrerament les obres d'en Manrique m'havien decebut una miqueta, però amb aquesta m'ha tornat a atrapar.

    Molt i molt recomanable!

    ResponElimina
  4. Una de les coses que trobo a faltar des de l'exili alemany és la possibilitat d'anar al teatre (s'entén: amb les mateixes facilitats lingüístiques que a casa meva). Segur que l'obra està bé; com a garbi24, en Manrique també m'agrada molt.

    ResponElimina
  5. tindre que veure-la...a mi m'agrada el teatre tipus Yasmina Reza...

    ResponElimina
  6. Amb aquest escrit fas venir ganes d'anar al teatre a veure aquesta obra. Gràcies per la recomanació.

    ResponElimina
  7. Marta, ho sento, però era una obra que caducava aviat al calendari... ja no la fan: divendres van estrenar: Qui té por de Virginia Woolf? LA qual també promet...

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails