diumenge, 26 d’abril del 2009

Bestioletes primaverals




Amb l'inici dels dies més assolellats, amb les primeres calors, arriben les primeres bestioletes.

Urbanites com som, hem oblidat -potser ni tan sols mai no ho hem après- a conviure plàcidament amb les bestioles del bon temps. I, quan parlo de bestioletes, parlo directament d'insectes i aràcnids...

Algunes ens són més o menys simpàtiques, les marietes vermelles amb taques a l'esquena. Tenim les formiguetes, que acceptem sempre i quan no se'ns fiquin a la cuina. N'hi ha qui volen contacte amb la natura i volen fer un pícnic sota la bucòlica imatge de les estovalles esteses sobre la gespa, i la imatge bucòlica se'ls acaba quan una bonica corrua de formigues atretes per les seves molletes els fa la vida impossible (als seus ulls és clar, tenir unes quantes formiquetes tampoc no és tan greu...). Hi ha els bitxos per qui sentim sensacions diverses: les abelles, ens agraden, fan la mel, però els tenim por i no les volem al nostre voltant (llevat que siguem apicultors, és clar). Les vespes, com no ens aporten cap benefici, les volem matar sense contemplacions. I no parlem dels mosquits o les mosques!!! Així... podríem anar enumerant les bèsties, bestioles i bestioletes que el fred de l'hivern allunya i ara amb el bon temps tornem a trobar al nostre voltant i amb les que ens relacionem amb més o menys fortuna.

N'hi ha una, però, que crec que detestem tots per igual profundament i és el maldecap de mares amb nens en edat escolar, i per extensió de tota la comunitat educativa. No hi ha cosa més empipadora que revisar el cap dels fills i veure que hi ha "intrusos". Els maleïts, repugnants i empipadors polls. Aquelles bèsties fastigoses que tan costen de veure i que, si bé poden aparèixer tot l'any, sovint és ara a la primavera quan poblen els caps dels nostres fills. Ara ja ens hi anem acostumant. Qui més qui menys ha hagut de fer els tractaments algun cop. L'any passat me'n vaig lliurar. Aquest, m'ha tocat.

Tothom diu, i jo també ho recordo així, que quan nosaltres érem petits els casos eren rars. Ara ja no és així. Poblen tots els col·legis i no hi ha qui se'n lliuri. Diuen que s'han fet més resistents i aquesta n'és la causa. Però hi ha males veus que diuen que això no és normal. Que hi ha d'haver una altra explicació. Que hi ha una mà negra. Que no pot ser que s'hagin estès tant, tots sols. Com pot ser, sinó, que tan sols es trobin a les escoles? Sens dubte es tracta d'una trama ordida per les indústries farmacèutiques les quals alliberen les bestioles per tal de poder fer vendre més productes i fer "caixa". Reconec que la idea té suc. Dóna per l'argument d'una novel·la d'aquelles best-seller americanes al més pur estil John Grisham: amb espionatge industrial, algun xantatge polític, la intervenció de la CIA , algun assassinat...

Després, naturalment, se'n faria una pel·lícula. Ja m'imagino els espectadors, sortint del cinema rascant-se el cap -com molt probablement esteu fent vosaltres ara-.

7 comentaris:

  1. AHIR EN VAIG VEURE UNA, en anar a bucar Roselles pel meu pare, ja la tenia enfocada però s'em va escapolir. De roselles n'hi ha molt poques i conills petits encara no n'he vist i mira que (deu ser èl maig) anant amb la bici de conills m'en se m'en creuen cada dos per tres. Els polls venen d'un excès d'higiene i poca ventilació a les cases

    ResponElimina
  2. Les roselles acostumen a venir una mica més endavant, cap allà finals de maig, crec. Tot i que al meu jardí n'han sortit les primeres.

    Jo també penso que l'excés d'higiene és part del tema dels polls, però no em negaràs que la trama conspiradora farmacèutica és inspiradora (confesso que no és meva, me la van "xivar")

    ResponElimina
  3. hahahaha la llegenda urbana de la conxorxa farmacèutica és recurrent. El pitjor és quan t'ho diu una mare "assabentada de bona font" amb cara de creure-s'ho de veritat! i tu, és clar, has de fer cara de "Oh! si? ves quines coses passen! qui ho havia de dir!", perquè si fas cara del que penses haurà de tornar a buscar els teus fills amb protecció policial :P

    De tota manera ja tens l'argument, ara només cal que t'hi posis. Un consell: ves directa al guió cinematogràfic, mataràs dos pardals d'un tret, molts best-sellers actuals només són això :)

    Ja ens diràs qui tens pensats pels protagonistes :D mmmmm crec que donaria per a una pel·lícula francesa, amb romanç inclòs per suposat.

    ResponElimina
  4. Aquestes bestioletes enutjoses i antipàtiques !
    Pot semblar paranoic el pensar que ”hi ha una ma negra que infecta els nens a l’escola”, però ve a resultar que la realitat, sovint supera la ficció.
    Mireu, ara es parla de grip porcina i ja ens agafa la caganera. A Mèxic ha sorgit una epidèmia –ben real, per cert- Fa uns anys -tres o quatre- va sorgir a Indonèsia una alarma de grip aviar. La recordeu? Aquella es va solucionar comprant Sanitat unes valuoses i cares vacunes, que no s’han fet servir, a una multinacional farmacèutica de la que n’era –o n’és- propietari en Dick Cheney, vicepresident d’en Bush als EEUU... Potser no cal fer paranoies, però si evidenciar que hi ha una colla de malparits que –com a l’Irak- primer claven la clatellada i a continuació et venen el remei pel mal de cap.
    Ens anem llegint, Eulàlia !
    Salut.
    Ramon Alberich

    ResponElimina
  5. De polls en tinc alguna experiència familiar...

    ... i d'escarabats (negres, negres), a un pis de l'Eixample barceloní on havia viscut.

    Sóc urbanita, però comprenc les lleis de la natura.

    ResponElimina
  6. Ei! que he vist al teu perfil que també ets Florestana?

    Jo ja he visdt la primera marieta, petitona petitona.

    I els estimadíssims mosquits tigres que ens han canviat els estius? També n'he vist el primer.

    De polls per sort, fa molt i molt que no en veig cap.

    ResponElimina
  7. Benvinguda, Carme (veïna), doncs sí, sóc florestana!

    Vaig estar temptada d'incloure els mosquits tigre en la relació de bestioles diverses. Però jo encara no n'he vist cap -sí, en canvi, n'he vist un de "tradicional", cada cop més difícils de veure pels nostres barris.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails