dilluns, 4 d’octubre del 2010

Dia de l'acció blogaire, 2010


Ja sabem que és habitual entre el món blogaire la convocatòria d'iniciatives de tota mena per fer soroll, donar a conèixer, commemorar. Celebrem tota mena de coses. I tot i que aquestes iniciatives tenen pros i contres, no per això s'ha de menystenir el seu impacte. Quan parlem de qualsevol tema, i ho fem d'una manera conjunta, aconseguim donar relleu al tema que tractem.

Altres vegades hem dit per aquí que els blogs tenim més influència que els mitjans diguem-ne tradicionals ens atribueixen. De fet, aquesta influència la tenim present cada dia nosaltres mateixos. No sé si som pocs o som molts, i potser ens pensem que som qui sap què i som ben poca cosa.

Però quan ens posem a fer soroll, en fem.

És sota la aquesta idea -que molts pocs fan un munt- que, des de l'any 2007, es convoca el dia de l'acció blogaire (Blog action day). Sempre es tracta alguna qüestió social. L'any passat li va tocar al canvi climàtic, ens hi vam afegir per primer cop i l'experiència no va estar malament. El dia 15 d'octubre, tot aquell qui s'hagi inscrit -encara hi sou a temps- l'únic que ha de fer és penjar al seu blog un apunt sobre el tema triat. I com més serem, més riurem.

Aquest any del que és tracta és de parlar d'un nou dret humà, un d'aquells anomenats drets emergents: el dret a l'aigua, reconegut per la ONU tan sols des del més de juliol passat.

Com us deveu ja haver imaginat, el Riell Bulevard s'hi afegeix de nou. Hores d'ara m'ho prenc com un repte, perquè no tinc ni idea sobre què escriuré, a veure què se m'acudeix. Però mira, em queden 10 dies per anar fent... ja veurem què passa.

4 comentaris:

  1. Gràcies per la informació. Jo també m'hi afegiré (i, com tu dius, d'ací al quinze ja veurem per on eixir). Salut!

    ResponElimina
  2. No havia llegit els apunts que has enllaçat en aquest apunt i m'han semblat molt interessants. Em sembla que són apunts o metapunts dels que milloren amb el temps i que les reflexions que posaveu damunt de la taula donen i donaran molt de si. D'altra banda, sóc més escèptica amb una frase de l'apunt del dia. Quan assegures que "fem soroll", jo no ho acabo de veure. Vols dir que en fem, que en volem fer o que n'hem de fer?

    ResponElimina
  3. AlfredRussel, jo m'hi afegeixo amb aquella idea de ser un granet de sorra...

    ResponElimina
  4. marta (volar de nit), jo crec que en fem, tot i que s'ens vulgui "silenciar".
    Cada vegada que hi ha una iniciativa blogaire conjunta, aquesta iniciativa té algun ressò. Potser no és massa visible, ja s'enmcarreguen de silenciar-lo, però hi és. Estic segura que els blogs se segueixen, que són creadors d'opinió, i que sí, fem soroll. D'aquí que els mitjans tradicionals ens menystinguin. Entre d'altres coses perquè a ningú -vull dir al poder, a aquells que "volen" ser creadors d'opinió- no li agrada una llibertat d'expressió "excessiva".

    És per això que iniciatives com aquesta estan bé: molts pocs fan un molt.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails