divendres, 23 d’abril del 2010

Sant Jordi tecnològic

En un dia com avui, dedicat al bell objecte que és un llibre i amb els debats oberts sobre la seva vigència, l'adveniment dels ebooks, i demés productes tecnològics, em ve de gust un toc d'humor -que probablement ja conegueu perquè fa temps que corre per la xarxa-:



El llibre és un producte d'alta usabilitat. És de fàcil ús, no cansa la vista i el pots portar a tot arreu.

El dia que un ebook sigui "millor" que un llibre, el llibre desapareixerà. Jo crec que encara els falta alguna coseta als ebooks per traspassar el llindà. Tot arribarà.

Entretant, m'assalta una pregunta:

Com podem fullejar un ebook?

7 comentaris:

  1. aquest video és bonsíssim. l'havia vist fa uns dies al blog del pere de saragatona.

    jo he intentat fullejar un ebook... difícil, molt difícil ... vaja, que encara no n'he descobert cap tècnica que valgui la pena :-)

    ResponElimina
  2. La situació no es nova. Fa anys, a principis del segle XX, quan va començar a popularitzar-se la radio, es va suscitar una polèmica sobre si mai arribaria a substituir els diaris. No recordo qui (potser en Xenius?) va sentenciar: "la radio mai substituirà els diaris, perquè amb una radio no es pot embolicar l'esmorzar". (Potser, però, el que no varen aconseguir la radio ni la tele ho aconseguirà el paper d'alumini).

    ResponElimina
  3. El plaer d'obrir un llibre, nou o vell, amb les seves flaires, és impagable. No és com apretar un botó i veure com s'il·lumina una pantalla, no...Potser és que ja em faig vell i em torno conservador.
    Brian: molt bona la teva aportació, si.
    Salut a tots. El video l'havia vist, però és molt bo.

    ResponElimina
  4. En Brian apunta una qüestió interessant... com ens pensem que les tecnologies van per una banda i al final el tema en va per tota una altra. Recordeu la guerra Betamax, VHS als vuitanta? Doncs ara ningú té ni una cosa ni l'altra.

    ResponElimina
  5. No tinc tendència a la conspiranoia (ja sabeu: tot es culpa de les multinacionals, els iankis, la CIA, etc) ara be, em sembla força evident que l'espiral en la sofisticació dels gadgets -cada vegada han de ser més potents per tal de ubicar aplicacions cada cop més potents; i per tant queden obsolets cada vegada més aviat- es un procés alimentat artificialment per tal de que la roda no pari.

    ResponElimina
  6. Tens raó Brian, l'escalada tecnològica és evident. Per aquí, a tall d'exemple, a Riell Bulevard ja hem comentat de vegades el tuf que la TDT tenia justament de procés per "incentivar el costum.

    ResponElimina
  7. consum i no costum, que no sé en què estic pensant jo ara...

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails