dijous, 10 de setembre del 2009

Robin Hood. Una tardor d'impostos (2)



Ja es veia a venir. Els impostos seran el tema estrella. Ahir al congrés els polítics les van dir de tots colors i tampoc no van aportar res de molt nou, val a dir. Tot i això, confesso que cada cop m'agraden més les maneres i el contingut de Joan Herrera:


"JOAN HERRERA IU-ICV
“Acabi amb la baixa tributació de futbolistes com Ronaldo”. Joan Herrera (IU-ICV) va descriure la política del Govern com «un vaixell sense timó» al qual el seu grup proposa virar «a l’esquerra». Va oferir per a això un ampli repertori de caladors on l’Executiu podria col·locar les xarxes de l’augment fiscal. «Acabi amb la baixa tributació de futbolistes com Kakà, Ronaldo o Ibrahimovic» derogant la llei Beckham, el va instar. També es va mostrar d’acord d’eliminar la deducció dels 400 euros, va exigir més impostos per a les societats d’inversió (les Sicav), va demanar augmentar els tipus per a les grans fortunes i la fiscalitat verda. Atès que necessitarà els seus vots, és previsible que Zapatero adopti algunes d’aquestes receptes. "
El Periódico de Catalunya.
10-09-09

Ja volia afegir algun comentari sobre les Sicavs al meu post anterior. Però en Joan Herrera me'l fa innecessari, me'l trepitja. Ja apuntàvem llavors, en els comentaris, que els rics no tenen ingressos pel rendiment de treball... els rics burgesos tenen "sicavs". Potser es tracta de fer pagar a qui li toca. Si es tracta de fer de Robin Hood, fem-ho bé. Assumim que és això el que cal fer ara i que no cal pronunciar discursos ambigus com els de ERC, qui acusa de fer de Robin Hood i tot seguit diu que els rics han de pagar. Em pensava que aquest era just el missatge del personatge: que els rics donessin als pobres. Doncs au, assumim-ho i ja està.

Em pregunto si no són aquells que ens han portat a la crisi, aquells a qui els toca rascar-se la butxaca, ara.

Pero em temo que passarà allò tan amanit: com sempre, ens tocarà pagar als mateixos.

2 comentaris:

  1. Doncs si, a pagar els mateixos de sempre. Potser en dubtaves? :(

    Ai, en Joan Herrera, si no fes aquella cara de patir una úlcera d'estómac potser m'agradaria i tot. Però és que és veure'l i sentir el seu discurs sincopat, i què vols? ja pot dir tot el que pugui ser més coherent del món ... res! (tot i que, ara com ara, no n'hi ha cap de discurs que faci trempar ningú)

    ResponElimina
  2. Tens raó, Clidice, que Joan Herrera no té molt carisma i que tots els polítics què ens toquen tenen un discurs que no fa trempar. D'acord. Però posats a triar, ell de tant en tant té propostes que val la pena escoltar. El discurs potser és sincopat, però té alguna proposta vàlida.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails