dissabte, 26 de març del 2011

L'hora de la terra

Avui, entre les 20.30 i les 21.30 se celebra l'hora de la terra.



Tanqueu els llums i escolteu el silenci. O expliqueu contes. O gaudiu d'una mica de sexe amb la vostra parella. Desconnecteu.

15 comentaris:

  1. N'hauríem de celebrar moltes, d'hores així. Benvingudes siguin, doncs.

    ResponElimina
  2. Sí, Joan, aquest tipus de celebracions no sé si donen cap resultat, tan sols uns certa dosi educativa i reflexiva que ja ens va bé.
    Per això tens raó, n'hi haurien d'haver moltes més així.
    Segurament passarà el mateixamb la limitació a 110. Crec que té un component educatiu a nivell social que està bé. En una societat tan individualitzada com la nostra ja en va bé pensar que córrer i consumir més del compte no és un acte "individual" i prou, sinó que té efectes a nivell col·lectiu.

    ResponElimina
  3. Em sembla una autèntica i inùtil pijo-bajanada, tot el que recomanes ja ho faig sovint. Bé, el sexe ja no tant. Talmente opino el mateix del canvi d'hora, només que aquest a més a més costa diners en comptes d'esalviar-ne.

    ResponElimina
  4. Puigcarbó, com ja fa un cert temps que ens coneixem, no esperava un comentari diferent al que has fet. L'acció "per se" es una bajanada, però té ta virtud de fer adonar-se de coses. Potser tu ja les fas, però hi ha moltes persones que no, que no les fan. I que a sobre diuen "són els meus diners i per tant puc tenir el llum obert o la calefació a 26º, o córrer a 150, i fer el que em dóna la gana". I potser ja és hora de dir que no, que són recursos comuns, de tots.

    I tampoc no estic d'acord amb tu amb el canvi d'hora tot i que admeto que aquesta mesura té moltes controvèrsies.

    ResponElimina
  5. Aquí també se seguirà, i sí penso que té importància pel que expliques en el teu comentari d'aquí dalt. És allò que mica en mica...

    El canvi d'hora no, que no el veig gens clar. Durant anys vaig creure que sí, que s'estalviava diners i bla bla bla, però mira, ja no m'ho crec i, a més, em sembla que destorota més que no pas el contrari.

    ResponElimina
  6. El canvi d'hora no estalvia diners, més aiat en costa i ho saben, la prova és que al Japó no ho fan, i aquests fan números. Quan a lo d'avui. ho tinc molt és una inýtil pijo-bajanada carregada de bona fe, però totalment inutil. Possiblement apagar i encendre llums encara consumeixi més energia, sobretot els fluorescents, o a qualsevo defici públic, que després romandràn encesos els llums fins les tantes, malgrat no hi hagi ningu. Fa ja temps que vaig abandonar l'hipocresia inùtil.-

    ResponElimina
  7. Puigcarbó, d'això d'avui se'n diu "educar". Serà una pijotada, però si hi ha persona que es consciencia que no es poden malbaratar els recursos que es creues individuals pereò de fet son col·lectius, ja serveix per a alguna cosa.
    No és hipocresia, és educació.
    Fa uns anys la gent malbaratava molta més aigua que no pas ara. I va ser gàrcies a una sèrie de campanyes de conscienciació que van ser positives. També era una collonada, segons tu?

    ResponElimina
  8. Ferran, jo no ho tinc tant clar això del canvi d'hora com això d'apagar els llums, però amb dubtes, sóc de les que pensa que sí que estalvia.
    Penso en canvi que s'exagera molt el tema dels trasbalsos que ocasiona... .

    ResponElimina
  9. si que s'estalvia apagagant tot l'elèctric de la casa, només tens que mira el contador, veuràs com va més lent, l'únic que no apago mai es la nevera...
    I el canvi d'hora, potser es veritat que la gent segueix obrint els llums encara que sigui més d'hora i hi hagi claror...això ja no ho tinc tant clar...

    ResponElimina
  10. Ui sort que t'he llegit sóc despistada...ho faré....

    ResponElimina
  11. No fotem Eulàlia, que si d'alguna cosa en sobra és d'aigua, i prou cara ens la cobren. L'aigua no la malbaratem els ciutadanas que només consumin el 16%, els qui la malbaraten són pagesos e industeria i continúen igual. Amb el xcorrent passa el mateux, la malbarata la Industria i les Administracions, bàsicament, Ah! i ni una cosa ni l'altra té a veure ni amb el canvi ni amb el climàtic, aquest va a la seva bola i de sempre, no d'ara.

    ResponElimina
  12. Aris, és evident que s'estalvia amb petits gestos. I em sembla que molts pocs fan un molt.

    ResponElimina
  13. Elfreelang, doncs mira, m'alegro d'haver-t'ho recordat. A casa els llums no s'han obert.

    ResponElimina
  14. Puigcarbó, ées evident que en aquest tema pensem diferent, no cal donar-hi més voltes. Pensar diferent no és dolent, si tots penséssim igual seria horrorós. I com que enmolts altres temes coincidim, doncs mira, ja està bé, també...

    ResponElimina
  15. Eulàlia,
    Què feies amb tots els llums de casa oberts! ;-)

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails