dijous, 18 de juny del 2009

Autobombo vanitós

En aquestes dates hi ha alguns concursos oberts que afecten les comunitats blocaires.

El primer ha obert el període de votacions ahir i dura fins el 10 de setembre. Es tracta dels Premis Blocs Catalunya. Qui més qui menys es deu haver presentat en alguna categoria. Nosaltres ho hem fet a literatura, però podríem haver estat a algun altre lloc.
Des d'aquí, amb una mica de rubor, però amb tota la vanitat del món us demano que ens voteu...



L'altre és els premis cat (fa uns dies que els anunciem al blog), que fins el dia 30 de juny estan en fase de "presentació de candidatures". En aquest cas són els altres blocaires aquells qui poden proposar altres blogs en alguna categoria.

Els premis són una mica una bestiesa. Especialment els d'aquesta mena. Sota l'ombra de "popularitat" s'amaga una altra cosa. En aquest cas, si disposes d'un bon munt d'amics amb molts comptes de correu potser pots arribar a guanyar algun dels premis. O si aconsegueixes anar fent el "boca-orella"- o, en aquest cas el "mail-mail" o el "facebook-facebook", que aconsegueixi fer-te una bona taca d'oli... Aquells qui guanyen aquest tipus de premis no són necessàriament millors que altres que no els guanyin. No cal que ens treguin la son. Però si els guanyéssim alimentaríem una mica l'ego. O no?

4 comentaris:

  1. Eulàlia, ja us he votat per als Premis Bloc. Ara us demano, en justa correspondència, que voteu el meu bloc, que també s'hi ha presentat però no us fa competència en l'àmbit "Literatura".

    Gràcies !

    ResponElimina
  2. Joan, vot correspost.
    Em reafirmo a dir que ves a saber per quina raó es poden guanyar aquests premis, perquè veig que es pot votar amb un mateix compte de correu cada 24 hores...

    ResponElimina
  3. Teniu raó que això dels premis blocaires fan pujar l'autoestima dels blocaires. (mai millor dit!)
    També teniu raó quan dieu que aquests premis són una mica una bestiesa, sobretot com molt bé diu l'Eulàlia si es pot votar amb un mateix compte de correu cada 24 hores...
    Però realment si totes les bestieses fossin com aquestes, benvingudes siguin, oi?
    Com que m'agrada aquest tipus de bestieses vaig entrar l'altre dia al blog dels premis cat i com que no sabia quin blog proposar com a blog comunitari vaig decidir proposar el vostre.
    Bé, parlant seriosament, us vaig proposar com millor blog comunitari però crec que també ho hagués pogut fer com a millor blog reflexiu...Hi ha entrades que pengeu que no tenen cap desperdici i són molt interesants.
    Per un cop a la vida la vanitat i l'autobombo no fan cap mal i molt menys si el que feu és minimament interesant...
    La veritat és que en això de la Catosfera hi ha blocs que per modèstia dels seus autors no rebran mai cap reconeixement o simplement passaran desapercebuts per la temàtica que tracten.
    M'he fixat que en això de les categories és una mica arbritari perquè sota l'apartat cultura s'engloben blocs musicals. Si la literatura té un apartat diferenciat com és que l'Art, la música o altres disciplines no poden tenir un apartat diferenciat?
    Com és que no hi ha una categoria per un tipus de bloc que es conrea bastant, com el bloc de viatges, però que no té el mateix "status" que els blocs que estan carregats d'opinòlegs de l'actualitat política més incendiària...
    Eiii, que no ho dic per vosaltres, que afortunadament el vostre bloc es temàticament variat.
    En fi, que tot plegat té un punt d'arbriterietat que fa pujar l'ego de molts blocs que s'han apuntat...però com sempre passa no hi són tots els que hi haurien de ser, però si hi són uns quants que es mereixen ser-hi.
    També penso que en el cas del Premis Blocs Catalunya no hauria de ser únicament l'autor qui s'inscrivís en la convocatòria de candidatures sinó que també els admiradors de determinats blocs haurien de poder inscriure aquells blocs que es mereixen un reconeixement però que l'autor per modèstia o desconeixement dels premis no s'ha inscrit.
    En fi, que res, que molta sort...

    ResponElimina
  4. això de poder votar a una mateixa categoria cada 24 hores no té sentit; només farà que guanyin els més insistents, i treurà mèrit al guanyador, a la meva manera de veure les coses.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails