dimecres, 4 de març del 2009

Benvinguts al Nord

L'altre dia, quan vaig anar al cinema, pensava veure una altra pel·lícula. Però en ser davant la taquilla vaig recordar que algú m'havia dit que era una comèdia divertida. Vaig pensar: val més que la vegis abans no la treguin de cartellera.

Bienvenue chez les Ch'tis és efectivament una comèdia amb escenes força divertides. Enmig de les rialles tracta de prejudicis, idees preconcebudes, integració, trencar estereotips. Sense mullar-se, però.

Anem al Nord i pensem que sempre estan sota zero, que són tots uns simples, uns "primitius"... De la mateixa manera que els del Nord es pensen que al Sud sempre fa sol, calor, bon temps i que sempre estem de festa.

Ara fa uns anys, bastants anys, vaig viure una situació que donava per fer una escena còmica similar a les que surten a la pel·lícula: el primer cop que el meu acabat d'estrenar nòvio belga va venir a Barcelona -un mes de desembre- va omplir-se la maleta de pantalons curts i samarretes de màniga curta... el meu pare li va haver de deixar uns quants jerseis, pantalons llargs i algun anorak...

Segurament pel meu coneixement de "la zona" (tot i que Ch'tis no és Bèlgica està molt i molt a prop) ha fet que hagi apreciat alguns aspectes que hi apareixen i que m'han recordat aquest país...

No és una gran pel·lícula. És una comèdia sense pretensions que s'ha de veure en francès. Jo m'he divertit, he rigut. M'ho he passat bé. De vegades una mica d'humor simple i superficial també ens convé.

2 comentaris:

  1. Efectivament, Eulàlia, és una peli prou divertida, jo la vaig veure també fa poc. No passarà, necessàriament, a la història del cinema, però és un agradable divertiment. Ah!, i jo no he tingut novietes belgues... ni estrangeres en general. En això, veig que em guanyes.

    ResponElimina
  2. No crec que passi a la història del cinema, efectivament. Però pel que he llegit, a França ja ha fet "història" convertint-se en la pel·lícula més "taquillera" del cinema francès...
    Curiós.
    Potser és que, en temps de crisi, necessitem alienar-nos una mica....

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails