dilluns, 16 de març del 2009

Acaba la Setmana del Llibre en català a Sant Cugat


Ahir va acabar la Setmana del Llibre en català. Aquest cop s'ha celebrat a Sant Cugat del Vallès i aquest fet, aparentment i d'acord amb el ressò que se n'ha fet la premsa, va ser la causa per la qual el Gremi de Llibreters va abandonar la mostra.
Avui llegeixo que s'han superat les expectatives de visitants però que tot i així la mostra tornarà a Barcelona.
Tot prenent un cafè llegeixo la columna de Màrius Serra a La Vanguardia on també critica que hagi anat fora de Barcelona.

Doncs jo, la veritat, no l'entenc aquesta crítica. No entenc que es promogui aquest centralisme desaforat de la "capital". No entenc que les coses s'hagin de fer sempre a Barcelona. Aquesta macrocefàlia de Barcelona és malaltissa i absurda.
Estem parlant de Sant Cugat, ciutat situada a tan sols 25 minuts en transport públic de Barcelona. Un passeig.

En les darreres edicions que es van fer a la Plaça Catalunya, amb prou feines vaig entrar a la carpa, tan sols de passada i amb una certa pressa, aquest cop hi he anat en dues ocasions i he gaudit més de la mostra. M'ha resultat un passeig agradable, una manera de fer diumenge, una estona per gaudir.

Us dono peu a que em feu crítica: sóc veïna de Sant Cugat. Però... visc a un barri allunyat del monestir, per poder anar a la Setmana he hagut d'agafar transport públic (o privat) com qualsevol ciutadà de Barcelona.

Crec que resulta interessant que es promocionin activitats d'aquest tipus fora de la "ciutat", potser així es contribueix a evitar que aquests pobles i ciutats metropolitans esdevinguin tan sols ciutats dormitori.

Sincerament, a mi m'agradaria que l'any vinent la Setmana tornés a Sant Cugat. Però em sembla que ho tinc magre.

3 comentaris:

  1. Tot el que sigui fora de la capital fa mandra psicològica. Sincerament, crec que el que caldria és que una Setmana així es fes un any a BCN i un altre a poblacions importants del país (inclosa Sant Cugat).

    Jo sóc veí de Barcelona, nascut a Terrassa. I estic d'acord que cal combatre el "centralisme" barceloní.

    ResponElimina
  2. Té raó en Joan quan diu que la mandra a sortir de Barcelona és "psicològica": de la Pl. de Catalunya a Sant Cugat hi ha 25 minuts d'agradable viatge en els FFCC, que passen cada 6 minuts. Si vulguéssim anar de la mateixa plaça a la fabulosa Vil·la Olímpica tardaríem si fa no fa. Ídem per anar al Cosmocaixa o al Caixafòrum (i perdoneu la insistència en la Caixa). Ídem per al MNAC, Fundació Miró.
    El centralisme barceloní no és ni bo ni saludable i no beneficia ni tan sols els barcelonins: més cotxes entrant a la ciutat... Perquè no fan la propera setmana a Manresa o a Santa Coloma de Gramanet? O al Prat? O a Gavà?

    ResponElimina
  3. es queixen del centralisme de Madrid, però aquests fan el mateix, si no passa a Barcelona, fa mandra.....

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails